DİYAFRAM NEFESİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR

Nefes alış verişi tek yodlandır

Bir çift akciğerimiz ve bir tane trakeamız vardır. Hava 1 (bir) delikten girer ve aynı delikten çıkar. Burun ile alınan hava trakeadan geçerek akciğere ulaşır, işi bitince aynı delikten çıkar. Bazı insanlar diyafram nefesi başlığında bir nefes tanımlar. Nedir bu diye sorulduğunda veya bu konuda yazılan yazıları çekilen videolar izlenildiğinde doğru dürüst , elle tutulan bir tanımı bulunmadığı görülür.

Diyafram nefesi nedir?
Diyafram nefesi ile normal nefes arasında ne fark vardır?
Neden diyafram nefesi özeldir?
nesi özeldir?
Ne fark ile ortaya çıkmaktadır
Normal nefeste diyafram kası kullanılmamakta mıdır?
Bunların tarifi yapılamayacak kadar belirsiz ve silik bırakılmıştır. Kafa karıştırıp ortalığı bulandırır, gözlerimizin önünde bizi aldatmaya çalışırlar. Sözüm ona havanın akciğere giriş yeri başkaymış gibi göstermekte, sanki başka delikten giriyor veya sanki normal mefesten farklıymış gibid tanıtılmaktadır. Bu destabilizasyon ile bizlere metot, ilaç, yöntem, ürün satmaktadırlar. Ağız kokusunun da dahil olduğu pek çok hastalığı bu şekilde iyileştirdiğini öne sürmektedirler.

Bu konuda çekilen videolar izlendiliğinde diyafram nefesini tarif eden brieyler, eliyle karnını gösterip işte burdan nefes alacaksın diye burnundan ve ağzından derin nefes alır.
Eee?
Ne oldu şimdi?
Hani diyafram nefesi özeldi?
İşte şimdi burnundan nefes aldı yani normal nefes aldı? Hani diyafram nefesine ne oldu?
Normali, buysa diyafram nefesi nedir?
Diyagram nefesi buysa normali nedir?
Hava yanı delikten giriyor aynı delikten çıkıyorsa özel olan nedir?

Zekamıza hakaret edilmesine üzülüyorum. Hiç kimse anüsünden veya kulak deliğinden nefes almaz ki?. Herkes aynı delikten nefes alır herkes mecburen ve kesinlikle diyaframını kullanır. Bunun tersi mümkün değildir. Korkarım aldatılıyoruz.

Diyafram nefesi diye özel bir nefes yoktur. Bütün nefesler diyafram nefesidir

Transformal nefes diye tabir edilen nefes alıp verme şekli de buna benzer bir hatadır.