PROTEZE ALÇI YAPIŞTIYSA

Muflada lakın yetersizliği sebebi ile protezin akril gövdesi içerisine alçı gömülebilir. Bu durumda alçının uzklaştırılması eziyet haline gelecektri. Protez yapanlar bunun ne zor olduğunu bilirler.

Şimdi size akril içerisinden alçının naısl temizlenebileceğini anlatmak istiyorum.
Tıklayınız:
Tıklayın

1 FİLM İLE 2 RÖNTGEN

1 röntgenle 2 film

Bir diş röntgeni üzerine iki farklı dişin röntgenini çekmek hem materyal saklamayı hem de film tasarrufu saplayacaktır.

Tavla zarı büyüklüğünde bir bölgeyi görmek için koca filmi kullanıyoruz. Halbuki bir filmin yarısı ile bun halledebiliriz. Diğer yarısını ise yine ihtiyaç duyulan bir başka bölgenin radyolojik görüntülemesinde kullanmak mümkündür.


Bir tane diş filmi ile iki tane röntgen nasıl çekilir size göstermek istiyorum. Tıklayınız:

Tıklayın

ANTİBİYOTİK -VİTAMİN

İlaçlar

Antibiyotik İshali Nedir? Tedavisi İçin Neden Vitamin Kullanılmaz?

Hastayı memnun etmek veya bir şey yapıyormuş görünmek, veya alışkanlık veya yanlış bilgilenmiş olmak sebebi ile her antibiyotik reçetesine vitamin yazılması doğru değildir. Ülke ekonomisine zarar vermektedir.

Sadece trimetoprim sülfametaksazol grubu antibiyotikler (mesela Bactrim, Septrin, Kemoprim vs..) cinsinden antibiyotikle,  bir haftadan uzun süre kullanıldığında,  nadiren Vit B eksiği ortaya çıkabilir.  Bunun dışında antibiyotikler ile birlikte hastayı memnun etmek için vitamin yazmak doğru değildir. Ne ishali engeller, ne de organizmayı güçlendirir.  İsraftır, sağlığa faydası yoktur.

Geniş spektrumlu antibiyotik kullanan bireylerde görülen ishalin birçok sebebi vardır. Bunlardan en sık rastlananları şunlardır: C. difficile sebepli pseudomembranöz enterekolit yegane ishal sebebi değildir. enterik mikozlar, enzimatik ishaller vardır. Bunların hiç birisi vitamimn ile engellenemez.

Şimdi size bu işin detaylarını anlatayım. Tıklayın:
Tıklayın

KANITA (BELİRTİYE) DAYALI

Belirtiye dayalı

Belirtiye Dayalı Diş Hekimliği Ne Demektir?
Evidence Based Dentistry. (kanıta / belirtiye dayalı diş hekimliği) terimi dilimize yanlış çevrilmiştir. Üstelik “belirtiye dayalı olmak” konsepti ilk defa Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadoluda uygulamaya çalıştığı bir eğitim sistemidir. Kendi öz sistemimiz olan bu eğitim modeli sanki yeni bir şeymiş gibi ithal edilmeye çalışıldı. Üstelik ithal ederken bile yanlış çeviri yapılarak kanıta dayalı denildi. Doğrusu “belirtiye” dayalı olacaktı.

Çeviri yanlış olunca içini doldurmak zor ve anlamsız olmuş, zorlama ile gri renkli tanımlar yapılmıştır.

Gelin size bunun hikayesini anlatayım. Tıklayın:
Tıklayın