ŞİKAYET ETMEK

ŞİKAYET ETMEK
=============
Şikayet etmek iyi bir şey değildir. Şikayet hattı kurmak hem aşağılamak ve hem de aşağılanmaktır

Şikayet intikamdır, nefrettir.
Muhatabını cezalandırma girişimidir, tehdittir.
Asabiyattır.
Hakarettir.
Şeytansılıktır.
Kin ve garez dir.
Acizliktir.
Çirkinliktir
Şikayet etmek hem aşağılamak hem aşağılanmaktır.


Biz şikayet etmeyiz, ıslah, terbiye nasihat ederiz. Güzellikle, iyilikle, nezaket ve zerafetle, olgunluk ve cömertlikle anlatırız, konuşuruz. Muhatabımız mutlaka gönül kulağından bu sesi duyacaktır.

 

MİDEYE DOKUNAN İLACIN YANINDA MİDE KORUYUCUSU YAZMAK

MİDEYE DOKUNAN İLAÇ YAZIP YANINA MİDE KORUYUCUSU YAZMAK

Son 10 yıllarda giderek artan bir şekilde mideye zarar veren hatta önceden mide hasarı bulunan bireylerde mide bağırsak delinme ve kanamasına sebep olabilen nonsterod antiinflamatuar NSAİ ilaçların yazılmasında ısrar edilmektedir. Sözüm ona mide koruyucu ile birlikte vermektedirler. Bu doğru bir uygulama değildir. Onun yerine az etkili bile olsa mideye zarar vermeyen ilaçlar verilmelidir.
Dar ayakkabı giyince ayağını acıtacağını bilip , acıyı kesmek için ayağına merhem sürüp ısrarla dar ayakkabı giyen, sonra da, ayağım hiç acımadı diyerek sahte bir zaferi kutlayan bir insan akıllı davranmış sayılmaz.

Alerji yapacağını bildiği bir ilacı alıp üstüne anti histaminik alan birisi, ilacın alerjisinden korunduğunu söylerken haklı değildir.

Elini yakacağını bildiği sıcak cismi parmakları ile tutmadan önce eline ağrı kesici merhem sürüp sonra kızgın metali avuçlayan ve canım acımadı diyen birisi çok akıllı davranmış olmaz.

Biraz sonra duvara çarpacağını bilerek önce çarpışmadan korunmak için kucağına yastık alan sonra arabayı hızla duvara sürmekte ısrar eden ve çarptıktan sonra hayatta kalmasını zafer zanneden birisi mantık hatası yapıyor olmalıdır.

Önce kuduz veya tetanus aşısı olup sonra elini kuduz veya tetanus şüpheli sıvıya daldırmak ve sonra ne mutlu bana hasta olmadım diye sevinmek ve bunu rutin bir protokol olarak benimsemek en iyimser ifadesi ile gereksizdir.

Mideye zarar vereceğini bilerek, mide koruyucu ilaçla mideyi koruyup ısrarla mideyi tahrip eden ilacı bilerek veren bir hekim bir yerlerde bir mantık hatası yapıyor olabilir.

Hekim mideye zarar vermeyen ilaçları tercih etmeli, mide koruyucusuna gerek duymamalıdır.